Site logo

Alkmaar Koop Lokaal

Alkmaars City Blog UIT072, Ondernemersvereniging d’Oude Stad Alkmaar en Gemeente Alkmaar maken Alkmaarders bewust van de kracht van lokaal kopen met de nieuwe campagne ‘Alkmaar koop lokaal’.

“Je steunt er de lokale ondernemers mee bij jou om de hoek. Je helpt hen zo overeind te blijven in deze moeilijke tijd. Wat uiteindelijk weer bijdraagt aan een bruisende en levendige stad.”

Voor Alkmaarse ondernemers is de impact van de Coronacrisis groot. Meerdere winkels en horeca ondernemingen zijn gesloten, maar veel ondernemers zoeken creatieve oplossingen om hun klanten toch te bedienen. Fysiek, maar zeker ook online. Via een webshop, mail of telefoon kunnen bestellingen geplaatst worden en worden in veel gevallen de spullen persoonlijk thuis bezorgd.

Om de ondernemers daarbij te helpen, lanceren Alkmaars City Blog UIT072, Ondernemersvereniging d’Oude Stad Alkmaar en Gemeente Alkmaar de campagne Alkmaar Koop Lokaal.

‘Help je plaatselijke ondernemers’

“Bijna alle Alkmaarse ondernemers zijn getroffen door de Coronacrisis. Dat vraagt echt om deze campagne. Wij willen alle Alkmaarders laten zien dat je niet bij een grote webshop hoeft te zijn om aan je spullen te komen. Veel lokale ondernemers, zowel horeca als shops, bieden een heel goed (online) alternatief. Dan help je dus de plaatselijke ondernemers en onze stad om hier doorheen te komen”, aldus Niels Goedel van UIT072.

De campagne start met een video gemaakt door de bekende Alkmaarse fotograaf en filmer Frits de Beer, ondersteund met een online campagne.

Op alkmaarkooplokaal.nl vind je een overzicht van de ondernemers waar je kunt afhalen, die bezorgen of gewoon open zijn.


Logo/sticker voor promotie

Wil je het logo van Alkmaar Koop Lokaal gebruiken op je eigen promotiemiddelen? Dat mag: gebruik één van onderstaande afbeeldingen: