Site logo

Over THUIS072

THUIS072 is een initiatief van Alkmaars City Blog UIT072. Een nieuw platform om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven en het voor Alkmaarders makkelijk te maken om binnen de coronamaatregelen hun favoriete restaurant of shop te helpen.

Van de makers van UIT072

Je kent UIT072 waarschijnlijk wel. Op dit Alkmaarse City Blog houden we al ruim 7 jaar bij wat voor leuks er in Alkmaar te doen is. Lekker uit eten, leuke events in de kroeg, nieuwe shops. Zeg maar alles wat de komende weken even op een laag pitje staat.

Daarom hebben we een nieuwe site gelanceerd: THUIS072, die erop gericht is bezoekers gemakkelijk hun weg te laten vinden door het aanbod van afhalen, bezorgen, tegoedbonnen en andere mooie initiatieven bij Alkmaarse ondernemers.

Alkmaar, support your locals

De lokale ondernemers in Alkmaar hebben je nodig. Nu meer dan ooit. Laat je Alkmaarse hart kloppen en koop lokaal. Haal het om de hoek, dichtbij. Of in hun webshop.

Veel van jouw favoriete lokale ondernemers bedachten creatieve oplossingen om jouw eten en drinken, jouw kleding of jouw boeken gewoon bij je thuis te bezorgen. THUIS072 is het eerste en enige online platform waar alle initiatieven verzameld worden en makkelijk te doorzoeken zijn.

Hoe is THUIS072 ontstaan?

Één dag nadat de horeca op slot gingen, stond op UIT072 al een uitgebreid artikel met initiatieven van lokale horeca. Binnen een week was er met THUIS072 een compleet nieuwe site ‘live’ rondom dit onderwerp.

We waren al heel ver met een zustersite van UIT072, waar we met een klein team al maanden aan gebouwd hadden. Een uitgeklede versie van deze site konden we snel lanceren voor dit nieuwe doel.

Vanaf het begin is THUIS072.nl een succes: tientallen horecaondernemers meldden zich aan met bezorg- en afhaalplannen en duizenden Alkmaarders maken enthousiast gebruik van de nieuwe site. Heel fijn dat we zo wat kunnen doen voor een sector die hard geraakt is door de maatregelen.

Wat is het verschil met andere online initiatieven?

UIT072 was de eerste site met een overzicht van restaurants die bezorgen in Alkmaar. Deze internetpagina ging 16 maart online en is ook te bereiken via de redirects AlkmaarCorona.nl en BezorgenAlkmaar.nl.

Na een week volgden kopieën op andere sites met vergelijkbare overzichten, sommigen met eigen redirect. In de tussentijd bouwden we door aan THUIS072.

Waarin THUIS072 zich onderscheidt ten opzichte van overzichtpagina’s zijn onder meer 3 punten:

De komende tijd zullen we nog meer functionaliteiten toevoegen die THUIS072 het gemakkelijkste online platform van Alkmaar maken om de lokale horeca en shops te steunen.

Ook na corona zal dit platform blijven bestaan, als gezamenlijk platform om de Alkmaarse lokale ondernemers betere online zichtbaarheid te geven.

Meer weten of meehelpen? Neem gerust contact op.