Bij Neder wordt er enkel gekookt met de beste ingrediënten van Nederlandse bodem. Neder biedt elke zaterdag een 3-gangenafhaalmenu aan. Het enige dat je zelf hoeft te doen is het eten opwarmen en de borden mooi opmaken; onder begeleiding van geschreven instructies en video's van de chef.
Met Neder wil chefkok Brian Luikel de nieuw-Nederlandse keuken op de kaart te zetten. “Zo dicht mogelijk bij de natuur, dat is het streven. Zo werk ik alleen met groenten, fruit en kruiden die echt in het seizoen zijn; van het veld, uit onverwarmde kassen of uit de wilde natuur. Allemaal van Nederlandse bodem”, vertelt Brian. “Mijn droom is om binnenkort in de nabije omgeving van Alkmaar een restaurant midden in de natuur te openen. Met dit vervroegde afhaalconcept wil ik de regio alvast laten proeven wat Neder te bieden heeft.”
Als een van de eerste dit nieuwe afhaalconcept mogen proberen, en dat zal zeker niet de laatste keer zijn! Het eten was fantastisch. Ik werd erg enthousiast van de zelf gefermenteerde dingen zoals de moutazijn, en het feit dat alles zo lokaal verkregen was maakte het extra speciaal. Er was een mooie balans tussen de verschillende ingrediënten, en de wijn die Brian had uitgekozen sloot echt perfect aan bij de gerechten!
Daarnaast was dit een ervaring zoals ik het eigenlijk nog nooit ervaren had (als ik ergens iets afhaal is het vaak Indonesisch of een pizza). Ik hou best van koken hoor, maar vond het eigenlijk best spannend om te bestellen – want hoe ga ik het ooit zo mooi krijgen als op de foto’s… Maar dankzij Brian’s duidelijke uitleg had ik het gevoel alsof ik zelf een sterrenkok was, haha. En dan is dan toch een stuk leuker dan een paar plastic bakjes uit de magnetron ;).
Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende menu. Succes met je restaurant Brian!
Ik vond het idee, om uitsluitend producten van Nederlandse bodem te eten, geweldig. Zeker in deze tijd! Toen ik de instructies las, dacht ik dat ik veel tijd kwijt zou zijn met het bereiden van de gerechten, maar niets is minder waar! De duidelijke video over de opmaak van de borden en de stap voor stap bereiding maakte het erg makkelijk, en vooral ook leuk om te doen.
De gerechten zijn bijzonder goed gebalanceerd van smaak en een plaatje om naar te kijken! Onze eigen muziek erbij, het gevoel alsof we in een sterren restaurant aten. Ik kan dit iedereen aanraden!
Max Rood
21 april 2020 at 16:33Als een van de eerste dit nieuwe afhaalconcept mogen proberen, en dat zal zeker niet de laatste keer zijn! Het eten was fantastisch. Ik werd erg enthousiast van de zelf gefermenteerde dingen zoals de moutazijn, en het feit dat alles zo lokaal verkregen was maakte het extra speciaal. Er was een mooie balans tussen de verschillende ingrediënten, en de wijn die Brian had uitgekozen sloot echt perfect aan bij de gerechten!
Daarnaast was dit een ervaring zoals ik het eigenlijk nog nooit ervaren had (als ik ergens iets afhaal is het vaak Indonesisch of een pizza). Ik hou best van koken hoor, maar vond het eigenlijk best spannend om te bestellen – want hoe ga ik het ooit zo mooi krijgen als op de foto’s… Maar dankzij Brian’s duidelijke uitleg had ik het gevoel alsof ik zelf een sterrenkok was, haha. En dan is dan toch een stuk leuker dan een paar plastic bakjes uit de magnetron ;).
Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende menu. Succes met je restaurant Brian!
Sanne Komen
21 april 2020 at 18:25Ik vond het idee, om uitsluitend producten van Nederlandse bodem te eten, geweldig. Zeker in deze tijd! Toen ik de instructies las, dacht ik dat ik veel tijd kwijt zou zijn met het bereiden van de gerechten, maar niets is minder waar! De duidelijke video over de opmaak van de borden en de stap voor stap bereiding maakte het erg makkelijk, en vooral ook leuk om te doen.
De gerechten zijn bijzonder goed gebalanceerd van smaak en een plaatje om naar te kijken! Onze eigen muziek erbij, het gevoel alsof we in een sterren restaurant aten. Ik kan dit iedereen aanraden!