Site logo

Campagne “Alkmaar, Koop Lokaal” steekt lokale ondernemers een hart onder de riem

ALKMAAR, 15 april 2020 – Alkmaars City Blog UIT072 heeft samen met een aantal creatieve Alkmaarders een campagne gemaakt om Alkmaarders bewust te maken van de kracht van lokaal kopen. De campagne “Alkmaar, Koop Lokaal” is bedoeld om lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis.

Niels Goedel, initiatiefnemer van UIT072 en THUIS072: “Begin april stuurde Sophie van SOEPP een filmpje door van een campagne uit Breda en ik was meteen enthousiast! Gelijk gingen we sparren hoe we dit in Alkmaar voor elkaar konden krijgen.”

“In maart hadden we al de website THUIS072.nl gelanceerd om lokale ondernemers te steunen. Op dit platform kunnen horeca en shops zelf lokale initiatieven delen, van bezorgen en afhalen tot cadeaubonnen en private shopping. Dit nieuwe idee paste perfect in het verlengde daarvan.”

Voor Alkmaarse kleine ondernemers is de impact van de coronacrisis groot. Veel winkels en horeca steken zich diep in de schulden om de crisis door te komen. Het minste wat je kan doen om te helpen, is je spullen bij hen kopen. Met de campagne “Alkmaar, Koop Lokaal” krijgen de ondernemers een gezicht en hopelijk helpt het de Alkmaarders ook iets meer nadenken of ze de volgende keer bij een grote webshop bestellen, of bij de (online) winkel om de hoek.

Niels: “Wat heel gaaf is, is dat de hele campagne en de bijbehorende video gemaakt is door Alkmaarders! Van het logo tot de dronebeelden en van de voice-over tot de montage. De tekst onder de video is gemaakt door de Stadsdichter van Alkmaar, Joris Brussel. En heel veel werk is verricht door Robert Van Der Eng, die de video heeft geschoten en gemonteerd. Echt teamwork: voor en door Alkmaarders!”

Op AlkmaarKoopLokaal.nl vind je de campagnevideo en meer informatie over iedereen die bijgedragen heeft. Plus een overzicht van de ondernemers waar je kunt afhalen, die bezorgen of die nog gewoon open zijn.


Logo/sticker voor promotie

Wil je het logo van Alkmaar Koop Lokaal gebruiken op je eigen promotiemiddelen? Dat mag: gebruik één van onderstaande afbeeldingen:

Reacties

  • Nog geen reacties. Ben jij de eerste?
  • Voeg een reactie toe