Site logo
 • Dick Pieters
  2 april 2020 at 12:53

  Niet altijd kiezen voor de traditionele wijnstreken maar eens de stap zetten naar iets onbekends en verrassends? Laat je dan eens voorlichten over de mogelijkheden of bestel vooral eens wijn bij Volkan van Turkswijnhuis. Voor jezelf of om aan relaties te schenken. Ervaar de goede service en de heerlijke smaken!

  Overall Rating

  Hospitality

  Service

  Pricing

 • Huub Meijer
  2 april 2020 at 13:16

  In contact gekomen met de Turkse wijnen van Volkan Arikan. Zeker aangenaam verast, niet alleen door de wijn, maar ook levert Turkswijnhuis een prima service door de bestellingen op lokatie te bezorgen. Zeker een aanrader. Kwaliteit en prijs uitstekend in verhouding.

  Overall Rating

  Service

  Pricing

 • Bart Bosmans - sommelier
  6 april 2020 at 12:53

  Als eindwerk van mijn studies ‘sommelier’ heb ik een thesis gemaakt over wijnen uit Anatolië. De ontdekkingsreis in deze wijnen, die een geschiedenis hebben van meer dan 9.000 jaar, hebben mij een andere wijnwereld doen ontdekken.

  Van 1.000 jaar oude druivensoorten worden zowel complexe tot fijne witte wijnen van de Emir- en Narincedruiven geproduceerd, als fruitige en krachtige rode wijnen zijnde Kalecik Karasi, Ökügözü en Bogazkere.

  Al jaren heb ik een bijzonder professionele goede band met het wijnhuis Vinkara uit de Kalecik-wijnstreek in Midden-Noord-Anatolië, waar de vinificatie onder leiding is van een Noord-Italiaanse vinoloog. Deze wijnen zijn wat betreft verhouding prijs/kwaliteit echte aanraders.

  Mijn meest recente ontdekking zijn de wijnen uit het wijnhuis Shiluh op het Mesopotamisch plateau: deze worden met respect voor traditie gemaakt en zijn bekroond door de beste sommeliers in Istanbul.

  Bent u liefhebber of professioneel een ontdekkingsreiziger, begeef u dan op wijn-zijderoutes in ‘het Morgenland’. U zal versteld staan van deze bijzondere wijnen die door Dhr. Volkan op de markt zijn gebracht. Het volledige aanbod kan u bestellen op https://www.turksewijnonline.nl

  Wenst u dieper in deze boeiende wijnwereld in te gaan, vraag bij bestelling aan Dhr. Volkan om een kopie van mijn thesis mee te sturen. Veel wijnplezier.

  Maître Hotel-Sommelier Bart Bosmans.

  Overall Rating

  Hospitality

  Service

  Pricing

 • Jeroen Engelaer
  7 april 2020 at 12:18

  Eerlijk, ik wist niet eens van het bestaan af van Turkse wijnen voordat ik Volkan ontmoette. Eerst een paar flessen en daarna een doos gekocht. Ik ben geen vinoloog, maar weet wel wat ik lekker vind. En dit zijn héérlijke wijnen, echt een aanrader. In deze tijd kan je helaas niet naar een restaurant, dus is het leuk om thuis wat meer aandacht aan het eten te geven. En daar hoort een lekkere wijn bij. Dat zijn deze wijnen. Mijn favoriet? De Öküzgözü, geen idee hoe je het uitspreekt maar erg lekker! Net weer een doosje besteld 🙂

  Overall Rating

  Hospitality

  Service

  Pricing

 • Hans Breg
  21 mei 2020 at 10:27

  Ik was voor mijn werk in Marmaris toen ik voor het eerst Turkse wijn heb geproeft. Dit was Antik rode wijn. Het zijn zalige wijnen voor een betaalbare prijs. Ik drink deze wijn bij een oude kaas en heerlijke plakjes droge worst. Arkan turkswijnhuis in Alkmaar is het perfecte adres voor een zalig turks wijntje

  Overall Rating

  Hospitality

  Service

  Pricing

Voeg een review toe