Site logo

Echte pubquiz fans vallen in een zwart gat, nu ook de pubquizzen in Alkmaar tot zeker 28 april niet door kunnen gaan. Gelukkig weet een aantal quizmasters de pubquiz (tijdelijk) online een vervolg te geven.

Pubquizclub

Normaal staat hij maandelijks onder andere in Irish Pub Gunnery’s, Cool en Café de Heeren (Heerhugowaard), maar nu heeft ie twee rustige maanden.

Sinds hij in 2013 z’n eerste pubquiz presenteerde in Gunnery’s Irish Pub weet Olav Rovers van de Pubquizclub maandelijks een trouw publiek een leuke avond te bieden met z’n uitdagende, leerzame en vermakelijke pubquizzen. En al lang niet meer alleen in Alkmaar, maar door heel Nederland en soms zelfs daarbuiten.

Normaal gesproken trekt de quiz maandelijks een volle Irish Pub in Gunnery’s

‘En toen kondigde minister-president Rutte de voor iedereen ingrijpende maatregelen af. En dat is meer dan begrijpelijk,’ vertelt Olav. ‘Het betekende voor mij wel dat met het sluiten van de horeca m’n podia verdwenen. En niet alleen dat, maar ook de volle agenda met betrekking tot quizzen op locatie (bedrijfsuitjes) was in een klap leeg’. Met als gevolg geen inkomen en een teleurgesteld publiek.

‘Maar in tijden van nood word je inventief,’ aldus Olav. ‘Ik heb de afgelopen twee weken hard gewerkt aan de mogelijkheid om mijn quizzen op afstand mee te spelen, en daarbij geprobeerd zo dicht mogelijk bij m’n product te blijven. Dus niet via een livestream vragen van een kaartje voorlezen, maar net als in de kroeg de presentatie voorzien van beeld en geluid. En dat is gelukt.’

Vanaf komende week kunnen mensen thuis in hun eigen veilige omgeving twee keer per maand een nieuwe pubquiz spelen. De eerste staat gepland op woensdag 8 en vrijdag 10 april, de tweede op woensdag 22 en vrijdag 24 april. Meedoen is eenvoudig en kost slechts € 2,50 per persoon. Opgeven doe je door je teamnaam, de gewenste datum, het aantal deelnemers en het 06-nummer van de contactpersoon te mailen aan info@pubquizclub.nl.

Even geen pub, maar gelukkig nog wel de quiz

Op facebook.com/pubquizclub.nl word je verder op de hoogte gehouden en vind je iedere dag een nieuwe vraag in je tijdlijn.

De eerste online quiz van Pubquizclub is woensdag 8 en vrijdag 10 april.

Andere online quizzen

Pubquizclub is niet de enige lokale aanbieder die pubquizzen online brengt. Twee initiatieven die we graag aanstippen zijn de Benefietquiz en Quizzen voor de zorg.

Benefietquiz van de Andere Quiz

Normaal gesproken verzorgt De Andere Quiz onder meer in Café ’t Hartje een maandelijkse quiz. In deze bijzondere tijd organiseren ze een wekelijkse benefietquiz, waarbij alle opbrengsten naar de horeca gaan.

Je kiest zelf aan wie je wilt doneren. In Alkmaar doen mee Alkmaars Koffiehuis, ’t Moddermannetje, De Kleine Deugniet, De Koffiemolen, De Koning, Gunnery’s, Heeren van Sonoy, ’t Hartje, Kings-inn, Kleine Brouwerij en Proeflokaal de Boom.

Er is tot nu toe al meer dan € 110.000 opgehaald!

Volgende editie: zaterdag 4 april. Meer info.

Quizzen voor de zorg van Uitjes en Eten

Quizzen voor de zorg

Alle vrijdagen in april van 20:30 tot 21:30 een live stream pubquiz voor familie en vrienden teams. Opbrengst is voor zorginstelling/hulpdienst. Deelname € 9,50 per team.

Meer info.

Bierquiz van Brouwerij Leeghwater

Weet jij veel van bier? Dan is dit jouw quiz! Brouwerij Leeghwater is een Alkmaars bier en organiseert donderdag 9 april een bierquiz voor zelfbenoemde bierexperts

Meedoen is gemakkelijk en gratis. Het enige wat je nodig hebt, is een apparaat om de livestream op te volgen en een (of hetzelfde) apparaat om de antwoorden op te kunnen invullen via Google Forms.

Meer info op Facebook

Reacties

 • HGM Rovers.
  3 april 2020 at 21:34

  Leuk initiatief en zeker het idee om met de opbrengst goede doelen te steunen..

 • joost en Ineke
  2 mei 2020 at 17:48

  Hoi die Olav,
  Wij wensen je heel veel Succes met de QUIZen in dit Corona-tijdperk.

  vrolijke groet Ineke n Joost

 • Lodewijk van Beieren
  17 augustus 2020 at 00:04

  Beste quizzen van NL, leuk online, maar man wat heb ik weer zin in live te quizzen!

 • Cees Elscot
  7 september 2021 at 00:32

  Was vandaag in Gunnery’s, wat een leuke quiz! Alles met beeld en geluid, goede presentatie, daar kunnen ze in Amsterdam (waar ik vandaan kom) niet aan tippen. Kan de quiz ook daar gehouden worden? Hoe kom ik in contact met de quizmaster? #durftevragen

Voeg een reactie toe